dimecres, 22 d’agost del 2018

EL CANVI CLIMÀTIC

El canvi climàtic ja és una evidència científica. Al llarg de la història del planeta, com saps, s'han alternat períodes de clima fred anomenats glaciacions, i altres de tipus càlid. Avui, alguns indicis permeten afirmar que el planeta s'està escalfant, i que això es a causa, en gran part, de l'acció humana.
Històricament, els canvis climàtics s'han produït per fenòmens naturals. Però avui, segons un informe de les Nacions Unides, el 60%de l'escalfament del planeta és conseqüència de l'activitat humana directa, la qual ha provocat el que s'anomena efecte hivernacle. Fenomen que provoca un augment constant de les temperatures ja que una part de la calor provinent del Sol queda retinguda a l'atmosfera per la presència de gasos contaminantscom el diòxid de carboni (CO2).
                                              
                                               
      

Els efectes sobre les aigües i els èssers vius poden ser molt greus. Així es calcula que el nivell de l'aigua dels oceans pot pujar uns trenta centímetres al llarg del segle XXI a causa de la reducció dels gels polars, per aquest augment constant de temperatures.
Aquest fet podria suposar el negament de les terres situades poc per damunt del nivell del mar. L'efecte seria especialment catastròfic per a aquells països que no disposen de tecnologia per enfrontar-se a aquest repte, com els situats al Sud-est d'Àsia , que a mès són dels més poblats.
Visualitza aquest vídeo resum sobre les causes i conseqüències del canvi climàtic:
   
                                                      

PRENGUEM CONSCIÈNCIA DEL CANVI CLIMÀTIC

  • Quina quantitat de COgenerem cadascun de nosaltres a casa nostra o en els nostres desplaçaments?
Clicka l'enllaç següent : http://www.editorialteide.com/?8959 i podràs calcular-ho.

  • Què pots fer tu per pal.liar el canvi climàtic?

PENSA EN TOTES LES ACCIONS QUE ET PERMETEN ESTALVIAR ENERGIA EN HABITATGE, TRANSPORT, MERCADERIES...I ACTÚA AMB RESPONSABILITAT!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.